В края на миналата година Xiaomi дадоха сериозна заявка за плановете си

...
В края на миналата година Xiaomi дадоха сериозна заявка за плановете си
Коментари Харесай

Електрическата кола на Xiaomi се продава като топъл хляб

В края на предходната година Xiaomi дадоха сериозна заявка за проектите си да пуснат на пазара електромобил. Тогава те даже демонстрираха по какъв начин ще наподобява SU7.
 Xiaomi SU7 - първият електрически автомобил на компанията
Първата кола на Xiaomi е към този момент факт

На коя кола ни прилича

Е, няколко месеца по-късно Xiaomi SU7 е към този момент е в продажба в Китай, с което Xiaomi се трансформира в първия производител на телефони, който навлиза в автомобилния бранш.

Със SU7 компанията влиза в директна конкуренция с Tesla Model 3, а съгласно създателя на Xiaomi - Лей Джун, електрическият автомобил на компанията му превъзхожда този на Мъск в 90% от параметрите. Един от тях е пробегът. 

Според заводските данни, базовата версия на Xiaomi SU7 би трябвало да може да измине 700 км (по CLTC) с едно зареждане с помощта на своята 73.6 kWh батерия, докато Model 3 - 606 км. Според него, Xiaomi изостава единствено в два аспекта от Tesla, само че ще навакса в идващите три до пет години, написа CNBC.

Aqua Blue. Isn't it beautiful?

На формалното събитие за представянето на колата Джун съобщи, че огромният пробег е реализиран и с помощта на намаляването на съпротивлението на характерните за електрическите автомобили гуми. 

Също като при телефоните, китайската компания залага на три разновидности на електрическата си кола - SU7, SU7 Pro и SU7 Max. И тук идва най-хубавата част и тя е обвързвана в върховата версия SU7 Max. От думите на Лей Джун излиза наяве, че тя ще е директен конкурент не на Tesla, а на.

Това е по този начин, тъй като е построена на 800V система с 101kWh батерия, която разрешава пробег до 809 km. Xiaomi SU7 Max ще се задвижва от два електромотора, които ще обезпечават мощ от 664 к.с. Ускорението от място до 100 км/ч пък се случва единствено за някакви си 2.7 секунди, пише Top Gear.

We got everyone together for a family photo. Say hi to!

Всички варианти на SU7 разполагат с Boost бутон, който обезпечава допълнителна мощност в границите на 20 секунди. Всичко това звучи толкоз добре, че продажбите вървят даже по-добре от предстоящото. От Xiaomi оповестиха, че за първите 27 минути от старта на продажбите в Китай са били продадени над 50 000 електрически автомобила.
 Кой е автомобилът на годината съгласно World Car Awards
Ето коя е колата на 2024 година

Моделът, който се оказа над всички останали

Очакванията са доставките за стартират в края на април, само че поради огромния интерес според CnEVPost в момента междинното изчакване за Xiaomi SU7 е към седем месеца. Цената на SU7 в Китай е 215 900 юана, което са 30 408 $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР